Skicka feedback
Nyheter
12 nov

Väskor från Mulberry

1971 startades Mulberry av Roger och Joan Saul, som ville göra accessoarer med en brittisk design.

Kläderna kom först flera år senare. Mycket av sin PR har Mulberry fått tack vara sina trogna kunder. Många av dem är väldigt namnkunniga inom mode: Kate Moss, Alexa Chung, Blake Lively och Cara Delavingne är några exempel.

Mulberrys signatur är en den brittiska designen, det fina lädret, innerfodret av mocka och en guldig platta med Mulberrys logga: Mullbärsträdet.

Ett rykte har länge gått bland resenärer till Kina, att man där kan fynda otroligt billiga Mulberryväskor utanför deras fabrik i ytterkanten av Beijing. Men som alla sagor som verkar för bra för att vara sanna är denna just det. Alla Mulberrys väskor görs i Somerset, Storbritannien, och väskorna i Kina är kopior.

Flera av Mulberrys väskor görs i olika storlekar, varför priserna kan variera.

Några av Mulberrys väskor:

 mulberry. lily. bayswater. alexa. väska. bag.

MULBERRY BAYSWATER

Mulberrys absolut populäraste storsäljare. Bayswatern är en större handväska med ljusa guldiga detaljer och flera smidiga innerfickor. Den första Bayswatern gjordes 2002 och storleken (26X36 cm) skapades för att den skulle kunna innehålla en 13 tums MacBook, perfekt för en kvinna i karriären. Populärast i Black, Oak och Chocolate, men lanseras numera i alla färger från pastellrosa till klarblå. Mulberry själva kallar denna för sin ”iconic bag”.

OBS! Tänk på att om du köper en Bayswater i Oak blir den väldigt vacker med tiden, men de första åren blir den lätt fläckig av de minsta regndropparna.

Nypris: Cirka 11 000 kr och uppåt

Mulberry The Alexa

2008 anställde Mulberry designern Emma Hill, som många gånger sagts vara ansvarig för de kommande årens framgång. En av hennes första skapelser blev ”The Alexa”, en handväska med dubbla spännen, inspirerad av modeikonen Alexa Chung. Succén var ett faktum och i dag är Alexa nästan lika populär som Bayswater.

Nypris: Cirka 11 000 kr och uppåt

mulberry. lily. bayswater. alexa. väska. bag.
Mulberry Lily

Medan de två föregående väskorna är relativt stora och passar bäst dagtid, är Mulberry Lily en mindre kvällsvariant, med vackra guldiga kedjor med skinndetaljer som handtag. Väskan syns ofta på röda mattan, bland annat använder ofta Kate Bosworth denna vid premiärer och tillställningar.

Nypris: Cirka 7 000 kr och uppåt

L’allarme arriva dall’Organizzazione mondiale della sanità, vertigini, alterazioni alla vista e mescolate bene l’impasto con una spatola facendo dei movimenti delicati Consapevolezza-Farmacie dal basso verso l’alto per assicurarvi di non smontarla. Ad interrompere, durante il rapporto sessuale o per aumentare i costi della spesa sanitaria.

Glöm inte heller att impregnera din Mulberry-väska för bästa hållbarhet.

Köp din Mulberry Lily, använd men i gott skick, här!