Skicka feedback
Nyheter
05 jun

Shoppingparadiset Tokyo

 

Rags to Riches. Second hand online. Tokyo Shopping. Tokyo city. Butiker. Gågata. 

Sommaren 2013 spenderade jag två veckor i Japan. Det var första gången för mig och landet gjorde mig definitivt inte besviken! I allmänhet är mat och dryck mycket billigare än Sverige och håller man sig till japanska klädmärken kommer man lätt billigt undan när det gäller shoppingen också. Du kommer hitta unika grejer som ingen hemma har, du kommer att få mycket för pengarna och kommer ha väldigt roligt under resans gång.

Här kommer några av mina tips som jag hoppas ni kan ha glädje av nästa gång ni åker till denna fantastiska stad:

Rags to Riches. Second hand online. Shopping Japan. Shopping Tokyo. Mode. Fashion. Butiker Japan. Butiker Tokyo.

Takeshita Dori, i Harajuku hittar du shoppinggatan nummer 1 för äkta japanskt ungdomsmode för de lite mer vågade. Här hittar du det klassiska som rosa gothic lolita-dräkter, Hello Kitty i överflöd och små puttinuttiga caféer som serverar franska crepes och gulliga cupcakes. Det mesta är billigt. Om du inte gillar stilen, gå hit åtminstone för att kolla in folket!

Rags to Riches. Second hand online. Shopping Tokyo. Shopping Japan. Glass. Fika.

100 yen store. Här kostar allt 100 yen (vilket motsvarar ca 7 svenska kronor) Här hittar du mat, hushållsartiklar, leksaker, elektronik, paraplyer, smink osv osv. Jag gick hit för att köpa presenter till alla mina vänner och släktingar. Och för att köpa praktiska grejer till mig själv som ätpinnar, rosa USB-sladdar och nagellack. Självklart kan du även här frossa i Hello Kitty-prylar, om än lite billigare sådana som brevpapper och sminkspeglar.

Rags to Riches. Second hand online. Shopping Japan. Shopping Tokyo. Provrum. Påse på huvudet. Selfie.

I de flesta butiker kommer du bli tvungen att bära ett ansiktsskydd för att inte sunka ner deras tröjor… och glöm inte att du alltid förväntas ta av dig skorna innan du går in i ett provrum!

Rags to Riches. Second hand online. Japan shopping. Tokyo shopping. Hello kitty. Strumpor.

Kiddyland, ligger på Omotesando, det mest kända shoppinggatan. Inte bara för barn! Våningarna och avdelningarna är indelade i olika teman. Tex Disney, Hayao Miyazaki (min favoritavdelning!), Hello Kitty, Lego, Star Wars, osv. Här finns såklart massa fina presenter till barn i din närhet men också mycket roliga saker till dig själv som väskor, strumpor, inredningsdetaljer med mera. Jag kunde inte motstå en stor gosedjurs-Totoro som numera bor i vår soffa.

Design T-shirts Store, det är alltså en butik med endast t-shirts. T-shirts i olika färger och skojiga tryck. En miljon olika skojiga tryck. Man kan ju inte annat än älska det! När jag hade valt ut några favoriter skulle jag leta upp min storlek och blev väldigt besviken. T-shirtarna fanns nämligen bara i killstorlekar och storlek S var för stor och satt inte speciellt snyggt på min tjejkropp. Upptäckte att de hade en tjejavdelning också men där fanns bara t-shirtklänningar som inte alls var lika roliga. Tror säkert att många tjejer kan ha deras storlekar så kolla ändå, annars är även detta ett bra ställe för presentshopping. Jag köpte noggrant utvalda t-shirts till mina bröder och min pappa.

Tokyu Hands, en blandning mellan Clas Ohlson och Panduro, fast på speed. Ett enormt varuhus som består av typ tio våningar. Här finns inredning, resetillbehör, kontorsartiklar, köksprylar, leksaker, maskeradattiraljer, vi spenderade ohälsosamt mycket tid här. Till exempel fascinerades jag något enormt av bläckpennor och överstrykningspennor som gick att sudda. Köpte massor till mig själv, mina arbetskamrater och mina systerdöttrar. Köpte också post it-lappar i form av gulliga djur och en jättefin liten jordglob som passade perfekt i vårt kök.

Rags to Riches. Second hand online. Japan shopping. Tokyo shopping. Orange väska. Orange nagellack. Mobilskal.

Shibuya 109, ta Takeshita Dori-gatan och gör det till ett enormt varuhus i tio våningar så får du Shibuya 109. Målgruppen är nog lite yngre tjejer så jag hittade inte så mycket själv förutom en neon-orange väska och matchande nagellack. (Trogna följeslagare på sommarens utekvällar!) På tionde våningen hittar du en gedigen sminkavdelning. Här kan du till exempel köpa japanska cirkellinser.

Och sist men inte minst, min absoluta Japan-favorit, som finns på flera ställen i stan:

Rags to Riches. Second hand online. Shopping Japan. Shopping Tokyo. Köpcenter. Stor butik. Bra butik.

Uniqlo. Min vän som bor i Tokyo tipsade mig om Uniqlo och beskrev det som ”Billigare än H&M. Tråkigare än H&M men mycket bättre kvalitet.” I Shinjuku finns en av de största butikerna. Uniqlo har ett bra koncept som gör det enkelt att hitta sina favoriter. De tar ett plagg som oftast är både snyggt och praktiskt (inga onödiga rosetter eller volanger…) och de säljer det i 10 färger och 3 storlekar. Här hittade jag till exempel något så bra som snygga trekvarts kostymbyxor med resårmidja, resårmidjan döljer man såklart med sin vita, stilrena skjorta i anti-svett material inköpt på samma ställe. För byxan betalde jag motsvarande 100 svenska kronor och för skjortan gav jag 70. Uniqlo finns även i USA och Storbritannien men utbudet och priserna är bättre i Japan.

Detta var bara ett axplock av det fantastiska utbud som Tokyo erbjuder och det finns många fler områden att utforska. Till exempel Ginza med sina lyxbutiker och världens största Muji-affär. Eller Odaiba som är en konstgjord ö där det både finns gallerior, ett nöjesfält och det bästa av allt, en retro spelhall. Åk till Asakusa om du är ute efter en klassisk souvenir-marknad, eller till Akihabara om du är intresserad av manga och elektronik. I området Daikanyama finns allt för den lite äldre, lite mer välbärgade hipstern samt den kattälskande designern Tsumori Chisatos flagship store.

Så, ja, kanske känns Japan dyrt då du spenderat två veckor shoppandes och mumsandes sushi men då har du antagligen med dig överfulla resväskor hem!

Happy shopping!