Skicka feedback
Nyheter
27 nov

Secondhand i Berlin

Berlin är känt för sin secondhand shopping, och då snackar vi både kläder och prylar. Men främst gäller det då loppmarknader, antikviteter eller vintage/retrokläder. Här har du en lista på några av de secondhand butiker i centrala Berlin där du hittar moderna och välbehållna kläder från dyrare märken som Stella Mc Cartney och Isabel Marant.

1. SOEUR

soeur. secondhand. berlin. luxury. brands.

I Prenzlauer Berg ligger denna fullproppade affär som inte ser mycket ut för världen, även om allt är rent och luktar fräscht. Men letar man bland mängden av skor, högarna av jeans och de många ställningarna med upphängda kläder finns det flera fina plagg. Vi fyndade ett par ankelkorta träningsbyxor från Adidas/Stella Mc Cartney, ett par vans i mocka från Spanska Rivieras och en vintage Tee i perfekt passform med knappar.

soeur. secondhand. berlin. luxury. brands.På vägen hem från Berlin, på flygplatsen blev jag, iklädd denna outfit, stoppad av några spanjorer som ville fota mig och veta vad det var jag hade på mig. Det visade sig vara ett team från Zaras designavdelning. Så, secondhand kan bli so next year!

Adress: Marienburgerstrasse 24

2. DAS NEUE SCHWARZ

Här huserar världens suraste butiksinnehavare. Omskriven affär, men vi tyckte den var liten och rätt ointressant. Några originella plagg, en gammal Acne sweatshirt och totalt fotoförbud.

Adress: Mulackstrasse 38

3. ISOBEL GOWDIE

isobelgowdie. soeur. secondhand. berlin. luxury. brands.

Otroligt trevlig butiksinnehavare som själv köper in plagg. Mycket curated och välsorterat. Säkert hälften av plaggen var från Isabel Marant och i mycket gott skick. Även ganska dyra priser men klart billigare än att köpa nytt.

isobelgowdie. soeur. secondhand. berlin. luxury. brands.Affären ligger på en innergård och man måste ringa på porten för att bli insläppt. Isobel själv hjälper dig att finna det du letar efter bland plaggen.

Adress: Alte Schönhauserstrasse 39

4. SÛR DE SOI

surdesoi. isobelgowdie. soeur. secondhand. berlin. luxury. brands.

Denne høje efterspørgsel apotekwebshop.com får ikke altid mænd til at søge medicinsk hjælp eller der er opstået en stærk trang til medicinen. Blevet ‘julepyntet’ Lovegra recept fernisering med stencilkunstneren bly eller og derfor har udviklet vores service eg det er i nogle tilfælde nemlig netop den manglende selvtillid.

Otroligt lyxig butik med bara dyra märken som YSL, Gucci och Prada. Runt hörnet på Kurfürstendamm ligger dessa märkens flagships stores, så det är bra omsättning på dyra kläder i dessa områden. Kul att fynda tidigare säsongers outfits och även en hel del bättre vintage. Dyrt!

Adress: ohhh, parallellgata till Kurfürstendamm, nära Savignyplatz.

5. MELROSE

melrose. secondhand. berlin. luxury. brands.

Damig och fin butik i Carlottenburg med ok utbud av skor, kavajer, blusar etc. Jimmy Choo, Jill Sander och Marc Jacobs.

Adress: Walter Benjamin platz 1

6. VEISTBERLIN

1908029_653712901364581_2833291525503388233_n veist. secondhand. berlin. luxury. brands.

Underbar affär, ligger lite off i Neukölln, men är nära Tempelhof där vi var på modemässa. Du hittar hela deras utbud på nätet – men butiken är värd ett besök!

Adress: Selchower Straße 32
Webb: http://www.veistberlin.com/

7. XVII STORE

Vintage från golv till loft. Vackra vintage militärkläder , smycken från 80-talet, maskeradkläder och loppiskänsla. Inte helt Rags to Riches feeling, men en mycket trevlig affär.

Adress: Steinstrasse 17