Skicka feedback
Nyheter
10 jun

Pressmeddelande

I dag släppte vi vårt första pressmeddelande. Det går att läsa i sin helhet här.

Malmö, 10 juni 2014

 

Rags to Riches || Secondhand Märkeskläder online

 

Ragstoriches.se är en ny sida för secondhand märkeskläder. Sidan släpptes i mitten av maj för en mindre publik men är nu redo att släppa in resten av Sveriges modemedvetna befolkning.

 

”Med Rags to Riches vill vi ta en nischad del av andrahandsmarknaden för kläder”, berättar Lisa Loderus, grundare av siten ragstoriches.se.  ”Hos oss ska fashionistan med allt för mycket i sin garderob på ett enkelt och snyggt sätt kunna sälja utvalda plagg via mobilen”. Den tänkte köparen ska på ett lika smidigt sätt kunna fynda begagnade märkeskläder till bra priser.

 

Enligt en undersökning initierad av Tillväxtverket boomar andrahandsmarknaden för kläder och Naturskyddsföreningen har godkänt märkningen ”Bra miljöval” på handel med secondhand kläder. Samtidigt finns det, enligt en studie från Copenhagen Business School, en stor grupp unga konsumenter som i dag letar efter hållbart mode utan att hitta rätt forum.

 

”Secondhand och slow fashion är det miljösmarta och långsiktiga tänk vi behöver för att få en hållbar modeindustri”, säger Lisa. Rags to Riches kombinerar på ett nytänkande och inspirerande sätt de två trenderna utan att tappa känslan för fashion.

 

På Rags to Riches köper och säljer privatpersoner märkeskläder/skor/väskor och accessoarer. All handel sker mellan köparen och säljaren via mail eller mobilkontakt.

 

Målgruppen är mode- och stilmedvetna vuxna i åldrarna 18 till 50. ”Vår ambition är att attrahera säljare och köpare både av bättre internationella märken som Lanvin, Celine eller Marc Jacobs och kända Skandinaviska märken som Acne, Malene Birger eller Whyred”, berättar Lisa.

 

På Rags to Riches finns även avdelning för secondhand barnkläder av bättre kvalitet.

 

Via nyhetsbloggen kan besökaren bland annat kika in i utvalda säljares garderober och få tips kring vad som är bra att köpa/sälja secondhand. Första säljarna som intervjuas är stylisten Maria Lashari och idéhistorikern Johan Norberg. På bloggen kommer man även kunna läsa om Slow fashion, hållbarhet och miljösmart shopping inom mode.

 

På sidan finns redan idag ett antal storsäljare. ”Målet är att efterhand kunna erbjuda utvalda delar från några av de större bloggarnas garderober samt fler stylister och butiksinnehavare” avslöjar Lisa.

 

Rags to Riches släpptes i Maj 2014.

 

Läs mer på dev.ragstoriches.se

 

Bakgrund

Lisa Loderus driver Rags to Riches tillsammans med ett team av glada fashionistor. De delar intresset för mode men har alla sina egna ingångar och synpunkter på mode som fenomen. Lisa är även AD med eget företag och mamma till två små flickor. Intresset för hållbart mode är en av hennes drivkrafter i detta projekt. Rags to Riches har sitt ursprung i Malmö med en stor dos inspiration från Köpenhamn.

 

Kontakt

Lisa Loderus  | info@ragstoriches.se  | +46 763 113733  |  dev.ragstoriches.se

Rags-to-Riches_1 Rags-to-Riches_2 Rags-to-Riches_3 Rags-to-Riches_4 Rags-to-riches_5 Rags-to-Riches_6