Skicka feedback
Nyheter
27 sep

Nisha Besara om svenskt mode.

Nisha Besara. Alexandra Pascalidou. Postkodlotteriet. Fashion. Ragstoriches. Mode. Acne. Whyred. Filippa-K.

Jag träffar Nisha Besara på Griffins Steakhouse, hennes stamkrog, belägen i Waterfront building där hon även har sitt jobb som chef för postkodlotteriets kulturstiftelse.

Vi tar var sin dagens och pratar om Nisha och hennes relation till mode. Nisha är kvinnan som för sin omvärld har en oändlig garderob fylld med färgglada kreationer, men som här erkänner att den där garderoben mest är oanvändbar och oöverblickbar. Dessutom går hon nästan alltid i svart, vitt eller grått. Jo, hon har ett flertal färgglada klänningarna som man ibland ser henne i vid offentliga tillställningar, men några av dem har hon lånat från vänner med riktigt imponerande walk in closets.

Det fanns en tid då hon var helnöjd med sin garderob. Då det inte varje morgon kändes som hon hade hundra plagg men inget att ha på sig, utan hon de fakto hade 30 plagg och kunde ta på sig allt. Då hade hon skaffat sig en bra bas från hennes svenska favoritbrands, Acne, Whyred och Filippa K. Nu har den garderoben tunnats ut, och en del av de gamla favoriterna ska nu ut till försäljning här på Rags to Riches.

Ni finner Nishas shop med skandinaviska brands här. 

Nisha Besara. Alexandra Pascalidou. Postkodlotteriet. Fashion. Ragstoriches. Mode. Acne. Whyred. Filippa-K.

När jag frågar om höstens plagg kommer svaret rappt, ”Kort kjol och kort jacka”. Hon visar mig en bild från gårdagens boksläpp, ”Urban Express” av Per Schlingmann och Kjell A Nordström, där hon var med vännen Alexandra Pascalidou. Nisha är stilrent klädd i kort svart kjol, boots och kort vit jacka. Nishas starka utstrålning matchar bra till en så enkel outfit.

Hon berättar även om sitt första köp på Rags to Riches, en guldpaljettklänning från systrarans Kardashians butik ”Dash” som visade sig vara för kort. Istället för att lägga ut den till salu igen, så lät hon sin farbror som har ett skrädderi på Östermalm att lägga till några centimeter.

Nisha Besara. Alexandra Pascalidou. Postkodlotteriet. Fashion. Ragstoriches. Mode. Acne. Whyred. Filippa-K.

Ni ser det fantastiska resultatet här. Lite mer klätt och faktiskt snyggare än i sin originalform.

Mellan förrättssoppa och huvudrätt passar jag på att ställa mina förberedda frågor till Nisha. Hon svara snabbt, korrekt och kortfattat.

HUR SER DITT MODEINTRESSE UT?

Begränsat. Jag har inte koll på trender, är en late adapter, fixerad vid ett fåtal svenska brands.

VART SHOPPAR DU HELST?

På Åhlens city. Barkabys outlet och på nätet. Jag köper mycket Filippa K, Acne, Whyred och Hope. Whyred är nog mitt favoritmärke.

DIN BEDÖMNING AV DET SVENSKA MODEKLIMATET 2014?

Lika ängsligt och likriktat som tidigare år.

FAVORITPLAGG DENNA HÖST?

Kort kjol och kort jacka.

TROR DU PÅ SECONDHAND TRENDEN?

Är det en trend? Den växer och växer och har funnits i över tio år. Det är ingen tillfällig trend. Det är en egen del av modebranschen.

 

Vi tackar Nisha för intervjun. Framför allt för det öppenhjärtliga samtalet kring det ängsliga klimat i Sverige i dag, både vad gäller mode och inredning och hoppas att hon kommer fortsätta både köpa och sälja på Rags to Riches!

Ni finner Nishas shop här.