Send Feedback
News
02 Jun

Secondhand i Köpenhamn SS14

Inför vår plåtning i Maj, (bilderna kommer snart), så tog vi en tur till Köpenhamn för att hitta rätt outfits i utbudet av lyx secondhand affärer på Österbro.

Här en kort guide till de affärer vi besökte. Alla affärer hade enbart damkläder, eller dam och barn. Inte herr. Läs mer om secondhand shopping i Köpenhamn här:

cphtreasures.com

 

IVELINA 1

Adress: Österbrogade 122

En liten lyxig affär med Martin Margiela, Marc Jacobs, Chanel, Celine etc. Fina vintage väskor från Chanel.

Du kan bara betala med kontanter – vilket kan bli ett problem när du vill köpa en Chanelväska för över 10.000 Dkk. Så se till att ha cash.

Vi hittade en svart sommarklänning från Scotch & Soda för 500 Dkk.

Snobbig och ointresserad personal

 

IVELINA 2 (lillasystern)

Adress: Nordre frihavnsgade 10

En något större butik än den förra, med en blandning av high end fashion och danska mellanprismärken som Malene Birger.

En trevlig äldre dam med 100% koll på mode och allt i butiken står till vår tjänst. Vi hittade en fin klänning från Stella Nova (Den modellen har på bilden i detta inlägg) och en otroligt rolig prickig klänning med spets från Marc Jacobs som tyvärr var lite trasig. En avdelning med reavaror där man kan hitta fynd och mycket ballerinas i små, eller stora storlekar. Hit kommer vi igen!

Rags to Riches. Second hand online. Photoshoot. Behind the scenes.

Rags to Riches. Second hand online. Stella Nova. Klänning. Rosa klänning.

Du kan köpa klänningen här.

 

GREIBE & KUMARI

Adress: Nordre Frihavnsgade 60

En fantasisk secondhand affär med bra omsättning. Damkläder och barnkläder. Bara märkeskläder men casual. Det går att pruta och här kan man även betala med kort.

Acne, Isabel Marant, Gestüz och flera danska brands. Tunikor och blusar ligger på runt 500 Dkk men kan ha kostat närmare 2000 Dkk. Vi fyndade ett par vita Isabel Marant Etoile Jeans och ett par shorts från samma brand.

Isabel marant Etoile, shorts, ragstoriches, second hand, Etoile, isabelmarant

Du kan köpa shortsen här. 

SECOND

Adress: Österbrogade 126

En stor och fin affär med två unga och trevliga, men inte så kunniga tjejer som expiderade. Mycket danska brands som Designer remix, Day, Stine Goya etc.

Vi fyndade en vit, virkad spetsblus från Hoffman Cph, en T-shirt från Day och en Hermes scarf (dyr, men prisvärd). De hade även en otroligt fin kappa från Isabel Marant men den passade inte för SS14. Här tar de både kort och kontanter.