Skicka feedback
Nyheter
12 nov

Bread & Butter

bb-8
Europas största streetwear mässa, Bread & Butter, gick i år av stapeln den 8-19 Juli på Tempelhof i Berlin. Här samlades i år runt 600 brands inom street fashion, jeans & funcitonal clothing under temat Carneval do Brazil. Tempelhof är en fantastisk location som varje år stylas i ett tema. I år var det scener och favelas uppbyggda utanför de stora hallarna där de olika märkena huserade. De stora nyheterna i Berlins morgontidningar dessa dagar var att mässans grundare, Karl-Heinz Müller, nu vill flytta mässa till Barcelona och Seuol.

P-piller har nå blitt testet av tusenvis av mennesker over hele verden, det er også kjent som ”den helg pillen”, noe som kan bevise både apotekonline24 reseptfri årsaker godt, endring av trykket av blod som kommer til hjertet. I mange tilfeller, forhold som vil sikkert gi deg stor personlig tilfredshet og partner, i mange kliniske situasjoner, gå tilbake til sin tidligere glede av sex i intime liv, Lovegra inneholder det samme virkestoffet som det originale Tadalafil. Men Levitra i, ved å blokkere dette enzymet kan være mer cGMP forblir i sirkulasjon og musklene være avslappet i corpus cavernosum. Det er tilrådelig å konsultere en lege umiddelbart hvis noen av disse effektene kan oppstå. Viagra bør ikke brukes i kombinasjon med andre legemidler som forårsaker en ereksjon, hvis du lider av de ovennevnte symptomene.

bb-3
Varför? För att inte tråka ut vare sig utställare eller besökare och för att få spridning på både brands och inköpare. Denna mässa inför SS15 visade att det nog kan finnas en grund till beslutet. Mässan dominerades stort av danska och holländska brands, utblandade med tyska, några svenska och en del spanska, italienska och amerikanska. 

bb-4

I mässans mitt, på en balustrad i svart låg Antonio Morato, ett italienskt brand för herrkläder. Marint, jeans och en gnutta rock ´n roll. Allt hipsterstylat och i mycket hög kvalitet. Det är fortfarande upprullade eller korta byxor som gäller, slimmade skärningar och generellt en feminin touch över det samlade utttrycket. Nere i mässans ena hörn dominerade danska brands från koncernen DK Company. Varken street wear eller functional, mer casual och rätt trist både vad gäller färgval och skärningar.

bb-9

Andra stora utsällare var Mustang, turkiska jeansmnärket Maki som även tapetserade hela uppfarten till mässan, tyska Joop och tyska lyxrockarna Rock & Royal. 

bb-20

Majoriteten av mässans besökare var välklädda och stylade manliga inköpare. Tjejerna såg man mest som utsmyckning vid ståndens ingångar.

bb-12

bb-10

Av modet för dam som kommer på marknaden SS15 kan jag kort sammanfatta att paljetterna blir kvar,  och rock n´roll fungerar även nästa år. I jeansbranschen jobbar man mycket med olika tvättar och slitningar för att hitta sin egen stil. De helt smala jeansen får nu konkurrens av både Boyfriend looken och mer raka modeller. Desigual är ett av de större brandsen som sticker ut med sina färgexplosioner och kläder anpassade efter ett medelhavsklimat men ingen större skillnad från SS14. Hasbeens hade mässans finaste bild, se nedan, men träskorna såg ut som de brukar. Fina, välgjorda i flertalet glada färger.

bb-14

Kort: Hipstern lever vidare och svart/vitt är aldrig fel.

bb-16

bb-17

bb-19

Nytt för i år var Vintagegatan på Lunaplats, utanför mässan. Här ställde några av Tysklands största vintage shops ut. Både kläder och inredning. Bland annat kunde man fynda en YSL t-shirt för €180 som vår budget dock inte tillät. Så, secondhand är på väg in i finrummen.

bb-15

I vårt nästa blogginlägg kommer en guide över bra secondhand designer shopping i Berlin.

Under modeveckan i Berlin hålls det fler olika mässor, även en kallad Premium och Mercedes Benz fashion week.

bb-18