Skicka feedback
Nyheter
29 aug

Annie Lööf tror på trenden.

annielööf. annie lööf. centerpartiet. heartoflovikka. heart of lovikka. fashion. ragstoriches. secondhand. hållbartmode.

På en snabbvisit i Malmö fick vi chansen att träffa vår näringsminister och Centerpartiets ledare, Annie Lööf. Vår enda kvinnliga partiledare i riksdagen och vår yngsta. Oavsett politisk hållning tycker vi att hon är grym! Vi ställde även några frågor kring mode och hållbarhet till Annie, som värnar om miljön, som tycker att hållbarhetstanken är viktig inom alla områden och som har ett genuint intresse för svenskt mode.

Ett av de märken Annie gillar är Heart of Lovikka, ett svenskt brand som fick priset för årets rookie av moderådet 2010 och som verkar för ett hållbart mode. Annie säljer sin vackra, rostfärgade mohairhalsduk här på siten och har valt att skänka pengarna som kommer in till välgörande ändamål. Skicka gärna förslag på vad pengarna kan gå till!

annielööf. annie lööf. centerpartiet. heartoflovikka. heart of lovikka. fashion. ragstoriches. secondhand. hållbartmode.

KÖP HALSDUKEN HÄR

INTERVJU

1. Har Centerpartiet någon uttalad strategi kring hållbarhetsfrågor när det gäller just kläder och design?

”Ja, vi driver bland annat frågan om att införa ett producentansvar för textilier. En del företag har redan på frivillig väg tagit detta ansvar. HM har till exempel börjat ställa ut insamlingsboxar i sina butiker för att kunna lämna uttjänta kläder. Stadium har haft kampanjer för att samla in gamla vinterjackor och ger rabatt när man lämnar en gammal och köper en ny. Det är bra för att återvinna istället för att slänga. Vi jobbar också hårt för att fasa ut giftiga och hormonstörande ämnen som ofta finns i plasttryck på barnkläder. Det är särskilt viktigt att ämnen i barnkläder och barnleksaker är säkra för hälsan, barn stoppar ju gärna det mesta i munnen”.

2. Vad tror du om secondhand trenden, kommer den hålla i sig?

”Definitivt! Jag tror till och med att den kan öka. Många gillar retro, och mixen av gammalt och nytt, dessutom finns ett stort hållbarhetstänk nu som inte fanns förr”.

3. Har du någon favorit designer?

”Ja, flera! Jag letar ofta efter svenska designers, en favoritklänning kommer från Greta. Den har jag haft på ett Almedalstal bland annat. Jag blandar kläder hej vilt, i min garderob trängs toppar från HM och Topshop, tillsammans med några dyrare märken för särskilda tillfällen, nästan alltid från svenska designers”.

annielööf. annie lööf. centerpartiet. heartoflovikka. heart of lovikka. fashion. ragstoriches. secondhand. hållbartmode.

4. Bästa plagget under höstens val?

”Lågskor och en färgglad blus. Det blir många tal och många timmar stående, då behövs bekväma skor, lite färg på blusen piggar upp och funkar både till kjol och byxor”.

Vi tackar för intervjun och önskar Annie all lycka till i det stundande valet!