Skicka feedback

Om oss

Välkommen till Rags to Riches! En online marknadsplats för secondhand märkeskläder.

 

Vad är Rags to Riches?

Rags to Riches är en online marknadsplats för secondhand märkeskläder. Här kan du som privatperson sälja och köpa secondhand märkeskläder eller bättre vintage. All kommunikation sker direkt mellan köparen och säljaren via email/telefon och vi är inte involverade i själva transaktionen. Siten kommer först och främst att lanseras i Sverige, med planer på att så småningom växa och attrahera internationella kunder.

Rags to Riches strävar efter att skapa en miljö inspirerad av både modernt mode och vintage. Siten kommer i förlängningen även att vara öppen för återförsäljare av secondhand och vintage eller provkollektioner.

Vi curerar det som kommer in och ett urval utav de bästa varorna lyfts på startsidan.

Vår målgrupp är mode- och stilmedvetna kvinnor i Sverige. Vår målsättning är att attrahera säljare och köpare intresserade av framstående internationella märken som Isabel Marant, Celine och Christian Louboutin, men även framgångsrika Skandinaviska märken som ACNE, Malene Birger och Whyred. Det finns även en herravdelning, och herrarna är mer än välkomna, men nu i starten fokuserar vi på kvinnor.

Hållbart mode och slow fashion är starka trender i dag och vi ser secondhand handel som en viktig de av dessa trender. Vi hoppas att Rags to Riches kan vara en bidragande del till ett mer medvetet, men fortfarande lustfyllt sätt att både köpa och sälja mode.

Vi har ett mål med verksamheten – att få modeintresserade att köpa och sälja mer secondhand av bättre kvalitet och få utlopp för shoppinglusten här, istället för att impuls shoppa nya, billiga varor som bara håller en tvätt eller i bästa fall en säsong. Detta vill vi göra genom att skapa den perfekta marknadsplatsen för secondhand märkeskläder online samt att skapa mötesplatser i både Malmö och Stockholm i form av pop up loppisar då och då.

Läs vår berättelse

LISA LODERUS

Bakom Rags to Riches står Lisa Loderus, frilansande Art Director med bas i Malmö. Drivkraften är hennes kärlek till kläder ( & skor & väskor ) och ett stort intresse av att skapa ett mer hållbart sätt att konsumera mode på. Hon skulle gärna se att det hållbara modet kunde få fler kanaler och vara med och påverka hur vi i dag se på mode. Hennes eget mål är att sluta impulsköpa plagg som bara används någon enstaka gång och att ha en garderob som bara består av plagg som används. Allt annat ska rensas ut och säljas eller skänkas bort till välgörenhet. Under 2014 har Lisa avlagt ett löfte att endast shoppa secondhand kläder (ej underkläder och skor). Något som visat sig vara både lätt och även befriande.

Kontakta Lisa om du har frågor kring sidan, affärsidén, press eller i princip vad som helst som rör Rags to Riches. Hon brinner för detta och tar gärna emot idéer, förslag, tankar kring samarbete eller tips om bra säljare.

EDDIE FISHER

Eddie Fischer är en modeikon med sin egen stil och vår egen stylist. Läs hennes inspirerande inlägg om mode på siten. Ett modeproffs med en mycket imponerande garderob och ett fint nätverk bland Skånes fashionistor. Eddies garderob är alldeles för stor, eller perfekt enligt henne själv och den har en fin löpande omsättning.

Kajsa Holst är en modedesigner och entreprenör. Hon driver ett framgångsrikt företag i Malmö inom hållbar design. Hon har även ett imponerande nätverk inom modebranschen. Kajsa står för en del av vårt nätverkande!

Louise Löfdahl var vår underbara praktikant när sidan släpptes och förhoppningsvis kan hon komma tillbaks senare i Rags to Riches historian!

Det finns också ett nätverk av kreativa människor i vår närhet som hjälper oss , som Ashlee Beard, copywriter och Stylist/Fotograf Helena Åkesson och stylisten Maria Lashari.